Nepromaterrein Arnhem
22198
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22198,stockholm-core-2.4.3,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive
Title Image

Nepromaterrein Arnhem

Saneringsverplichting overgenomen

De eigenaar van het voormalige Nepromaterrein in Arnhem wilde de locatie verkopen. Om de oude eigenaar en de nieuwe eigenaar te vrijwaren van aansprakelijkheden als gevolg van bodemverontreiniging heeft Nazorg Bodem de saneringsverplichting van de locatie overgenomen.

Achtergrond

Op het terrein was ooit een chemische wasserij gevestigd, de Neproma. Als gevolg van lekkages is een sterke bodemverontreiniging ontstaan. De grondsanering (deels ‘in-situ’) is in de periode van 2002 tot 2007 uitgevoerd. Aansluitend heeft Nazorg Bodem in 2007 de resterende grondwatersanering inclusief monitoring overgenomen.

Het boekje over de sanering van het Nepromaterrein:

Opdrachtgever:

Cofiton

Locatie:

Amsterdamseweg, Arnhem

De nazorg bestaat uit:

  • overname van de beschikking Wbb
  • grondwatersanering: een puttenveld van 11 deepwells (totaal 100 m3/uur, een persleiding van 5 kilometer door bebouwd gebied, een zuiveringsinstallatie (voor hergebruik van gezuiverd water)
  • monitoring grondwater
  • overname van het risico op een faalscenario
  • samenwerking met de uitvoerende aannemer van de grondwatersanering