Subsidie bij bodemsanering
Wilt u de bodemverontreiniging op uw bedrijfsterrein laten saneren? Mogelijk kunt u subsidie krijgen. Vraag Bodembeheer Nederland om meer informatie.
subsidie, bodemsanering, bedrijvenregeling, bedrijven regeling, cofinanciering, co-financiering, bodemverontreiniging, historische bodemverontreiniging, totaalplan sanering, bodemcentrum
21343
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21343,stockholm-core-2.4.3,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
Title Image

Subsidie bij bodemsanering

Bent u eigenaar van een bedrijfsterrein en wilt u een bodemverontreiniging laten saneren?
Bodembeheer Nederland kan voor u inzichtelijk maken welke subsidieregelingen op uw situatie van toepassing zijn en kan u helpen met uw subsidieaanvraag.

Bedrijvenregeling en cofinancieringsregeling

Als de bodemverontreiniging is ontstaan vóór 1987, dan kunt u wellicht aanspraak maken op de cofinancieringsregeling of de Bedrijvenregeling.

 

Voor de Bedrijvenregeling geldt, dat uw locatie voor 2008 moet zijn aangemeld voor deelname. Is dit gebeurd? Houdt u dan goed in de gaten dat er een einddatum is vastgesteld voor gebruik van de regeling. Lees meer hierover op de pagina over optimalisering van de Bedrijvenregeling.

 

Is uw bedrijfslocatie niet aangemeld bij de Bedrijvenregeling, maar betreft het wel een verontreiniging die is ontstaan voor 1987? Dan kan de cofinancieringsregeling uitkomst bieden. Via deze regeling kunnen MKB-ers tot 35% van de saneringskosten vergoed krijgen.

 

Wilt u meer informatie over of gebruikmaken van een van deze regelingen? Dat kan via Bodembeheer Nederland. Neem hiervoor contact met ons op.

Wijzigingen in Bedrijvenregeling

De Bedrijvenregeling is per 1 juli 2017 aangepast, om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk bedrijven gebruik kunnen maken van de financiële steun bij de aanpak van hun bodemverontreiniging. Bedrijven die zich hiervoor hebben aangemeld, kunnen nog tot januari 2024 aanspraak maken op die steun. Lees meer over de wijzigingen in de Bedrijvenregeling.

Wilt u meer weten over subsidie bij bodemsanering?
Neem gerust contact met ons op, wij informeren u graag over de mogelijkheden.