Gebiedsgericht grondwaterbeheer
21350
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21350,stockholm-core-2.4.3,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
Title Image

Gebiedsgericht grondwaterbeheer

Gebiedsgericht grondwaterbeheer is een manier van denken die de laatste jaren steeds meer gemeengoed is geworden. Een van de aspecten is het omgaan met grondwaterverontreiniging op grotere diepte en met meerdere veroorzakers. Een individuele aanpak is daarbij lastig of zelfs onmogelijk. Dat staat sanering en vaak ook ruimtelijke ontwikkeling in de weg.

Mogelijke oplossingen met Bodembeheer Nederland

Een oplossing kan zijn om in deze situaties een ‘knip’ te leggen tussen de ondiepe en de diepe verontreiniging. De ondiepe verontreiniging blijft de verantwoordelijkheid van de individuele terreineigenaren. De verantwoordelijkheid voor de diepe verontreiniging wordt overgenomen door een andere partij in het kader van gebiedsgericht grondwaterbeheer.

Verantwoordelijkheden delen

Bodembeheer Nederland wil, door het overnemen van de verantwoordelijkheid voor het diepere grondwater, een bijdrage leveren aan verdere implementatie van gebiedsgericht (grondwater)beheer en daarmee aan het wegnemen van hindernissen voor ruimtelijke ontwikkeling.

Wilt u meer weten over gebiedsgericht grondwaterbeheer en de mogelijke rol van Bodembeheer Nederland? Neem contact met ons op, wij informeren u graag hierover.