Van vuilnisbelt tot natuurgebied: het kan!
22699
post-template-default,single,single-post,postid-22699,single-format-standard,stockholm-core-2.4.3,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
Title Image

Van vuilnisbelt tot natuurgebied: het kan!

Van vuilnisbelt tot natuurgebied: het kan!

Omroep Gelderland heeft een reportage gemaakt over het natuurgebied Driegaarden, aan de rand van Westervoort. In dit natuurgebied is de voormalige stortplaats IJsseldijk gelegen. Hier werden de kleiputten voor de baksteenindustrie gevuld met onder meer huisvuil, bedrijfsafval en (verontreinigde) grond.

In de jaren negentig van de vorige eeuw werd de stortplaats voorzien van een afdeklaag met schone grond. In 2023 heeft de provincie Gelderland de eeuwigdurende nazorg aan Bodembeheer Nederland overgedragen. Natuurmonumenten is eigenaar van de locatie en is verantwoordelijk voor het natuurbeheer.

Dankzij het goede beheer van het gebied en de bodem, heeft de ontwikkeling van natuur op deze voormalige stortplaats een maatschappelijke waarde aan het gebied en haar gebruikers toegevoegd.

Lees hier het bericht van Omroep Gelderland: https://www.gld.nl/nieuws/8119942/van-vuilnisbelt-tot-natuurgebied-het-kan