Stortplaats Uden
22211
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22211,stockholm-core-2.4.3,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive
Title Image

Stortplaats Uden

Stortplaats Uden, met oog voor multifunctioneel (her)gebruik

Op de stortplaats in Uden is sinds 1970 ruim 1,5 miljoen ton afval gestort. De stortplaats is na haar definitieve sluiting in 1996 in fasen afgewerkt, met de laatste afdekking in 2005. Attero verzorgde sinds 2001 het beheer. Daartoe behoren gasonttrekking, wateropvang en onderhoud. Het beheer voor het in stand houden van deze voorzieningen, maar ook de verantwoordelijkheid van de restverontreiniging ligt voortaan bij Nazorg Bodem. Vanuit het verleden was de ODBN (gemeentelijke regionale samenwerking) eigenaar van de stortplaats. Met deze overname is zowel de nazorg als het eigendom van de stortplaats overgedragen.

 

Meervoudig functioneel (her)gebruik
De stortplaats heeft al meerdere jaren een recreatieve functie: op één van de hellingen is een borstelskibaan aangelegd. Daarnaast is de stortplaats al enige jaren opgenomen in de jaarlijkse route van de wandelvereniging en wielerclub.
Op dit moment worden voorbereidingen getroffen om een duurzaam hergebruik in de vorm van een zonnepark op de stortplaats te realiseren.

Opdrachtgever:

Attero/ODBN

Locatie:

Uden

De nazorg bestaat uit:

  • in stand houden nazorgvoorzieningen (isolatievoorzieningen)
  • affakkelen stortgas
  • controle percolaatdrainage
  • monitoring
  • overname van het risico op een faalscenario