Bogers Transport
21751
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21751,stockholm-core-2.4.3,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive
Title Image

Bogers Transport

“De sanering liep op rolletjes”

Bogers Transport en Logistics is gevestigd in het grensdorp Putte, zeer strategisch gelegen tussen de twee wereldhavens van Rotterdam en Antwerpen. Het bedrijf biedt uitgebreide en flexibele mogelijkheden op het gebied van transport en opslag en overslag van goederen. Vanwege uitbreidingsplannen had Willy Bogers interesse in de naastgelegen grond van een failliete diamantslijperij.

 

“Ik wilde wel kopen,” steekt Bogers van wal, “maar ik wilde er wel zeker van zijn dat de grond schoon was. Vanwege het bedrijfsproces van een diamantslijperij had ik het vermoeden dat de grond vervuild was.” Rapporten van diverse bodemonderzoeken kwamen boven tafel en daaruit bleek dat er inderdaad diverse zware metalen en VOCl (vluchtige gechloreerde koolwaterstoffen) in de bodem zaten. “Voordat ik tot koop overging, wilde ik weten wat de sanering zou gaan kosten.” Op zoek naar een antwoord stuitte Bogers op de website van Bodembeheer Nederland. Hij las: ‘U weet vooraf waar u aan toe bent en wat u gaat betalen als u uw sanering laat uitvoeren door Bodembeheer Nederland.’

 

“Bodembeheer Nederland bood voor een complexe situatie een simpele oplossing.”

 

“Dat klonk te mooi om waar te zijn. Maar het bleek echt zo te zijn,” vertelt Bogers. Toen de kosten voor de sanering helder waren, kocht hij de grond en Bodembeheer Nederland kon van start. De sanering liep op rolletjes. Op de gesaneerde grond staat nu een nieuwe loods te schitteren, waar Bogers bijzonder trots op is.

 

Bogers: “Bodembeheer Nederland heeft fantastisch werk geleverd. Ze hebben voor een complexe situatie een simpele oplossing geboden. Ik wist waar ik aan toe was en zo kon ik vooruit met ondernemen.”

Opdrachtgever:

Bogers Transport

Locatie:

Putte

Download de PDF: