Interface
21745
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21745,stockholm-core-2.4.3,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
Title Image

Interface

“De bodemverontreiniging gevloerd!”

Interface is ‘s werelds grootste producent van commerciële tapijttegels en is toonaangevend bij de ontwikkeling van materialen en processen die ervoor zorgen dat modulaire vloerbedekking minder vraagt van het milieu. “Interface positioneert zich als een duurzaam bedrijf met duurzame bedrijfsprocessen, daar hoort ook een schone bodem bij,” vertelt Anna Daver, EHS manager bij Interface in Nederland.

 

Om die reden heeft Interface in 2013 Bodembeheer Nederland (toentertijd actief onder de naam Bodemcentrum) de opdracht gegeven om de vervuiling van de ondergrond van het bedrijfspand in Scherpenzeel te saneren. Uit voorgaand onderzoek bleek het te gaan om een historische bodemverontreiniging met VOCl (vluchtige gechloreerde koolwaterstoffen) en BTEX (vluchtige aromaten), op de locatie waar zich ooit de wasserij bevond. Om de bodem weer schoon te krijgen stelde Bodembeheer Nederland een plan van aanpak op. Daver: “Het een en ander kwam in een stroomversnelling toen wij besloten om onze productielijn uit te breiden, precies bovenop de verontreiniging.”

 

“We hebben ons ontzettend gesteund gevoeld tijdens het hele proces.”

 

Professioneel opgepakt
“Bodembeheer Nederland heeft de sanering van planvorming, goedkeuring vanuit het bevoegd gezag en aanbesteding tot en met de uitvoering op zich genomen. Deze grondige en professionele aanpak heeft indruk op ons gemaakt, we hebben ons ontzettend gesteund gevoeld tijdens het hele proces. Bodembeheer Nederland voorzag ons regelmatig van alle benodigde informatie om het proces goed te kunnen monitoren,” vertelt Daver. Het resultaat mag er zijn. Een prachtige uitbreiding gebouwd op een schone leeflaag, waarbij de sanering van het grondwater zonder overlast voor onze bedrijfsvoering door kan gaan. Waarbij tijdens de sanering en tijdens de bouw veilig en zorgvuldig is en wordt gewerkt. Daver: “Een groot compliment aan de organisatie van Bodembeheer Nederland, zij leveren fantastisch werk!”

Opdrachtgever:

Interface

Locatie:

Scherpenzeel

Download de PDF: