Realisatie Zonnepark Uden
22284
post-template-default,single,single-post,postid-22284,single-format-standard,stockholm-core-2.4.3,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
Title Image

Realisatie Zonnepark Uden

Realisatie Zonnepark Uden

Gemeente Uden heeft een omgevingsvergunning verleend voor de realisatie van een zonnepark op de voormalige stortplaats in Uden. Het zonnepark biedt ruimte aan ongeveer 15.000 panelen, waarmee circa 7 MWp stroom kan worden opgewekt. Dit staat gelijk aan het verbruik van ongeveer 2.000 huishoudens.

 

Dit jaar werd de omgevingsvergunning en SDE+ subsidie toegekend. TPSolar is voornemens om het zonnepark in 2022 te realiseren. Nazorg Bodem Uden (onderdeel van Stichting Bodembeheer Nederland) heeft met TPSolar een contract gesloten gedurende de exploitatieduur (ca. 25 jaar) van het zonnepark.

 

Op deze wijze wordt de stortplaats, naast het gebruik als skibaan door Ski- en Snowboardclub De Schans, meervoudig gebruikt. Deze aanvulling met opwekking van duurzame energie past uitstekend in de bedrijfsvisie van Stichting Bodembeheer Nederland.