SPUK-regeling
22504
post-template-default,single,single-post,postid-22504,single-format-standard,stockholm-core-2.4.2,select-theme-ver-9.7,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
Title Image

SPUK-regeling

SPUK-regeling

De SPUK-regeling (Specifieke Uitkering) oude afspraken  – van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu –  is geopend. De regeling richt zich onder andere op “historische spoedopgaven” waaronder ook nazorg van gesaneerde locaties en afbouw (of optimalisatie) daarvan. Denk hierbij aan klassieke IBC-locaties, maar ook aan saneringen waarvan alleen de bronaanpak is afgerond én de circa 4.000 voormalige stortlocaties met passieve nazorg. Verwacht wordt dat deze laatste groep locaties veel potentie heeft voor het realiseren van maatschappelijke opgaven, zoals woningbouw en energietransitie. SPUK-financiering kan voor zowel onderzoek als de realisatie van maatregelen worden aangevraagd.

Het Programma afbouw nazorg helpt probleemeigenaren bij het afbouwen van nazorg. Zij doet dit door met probleemeigenaren initiatieven op gang te brengen en hiervoor benodigde kennis te ontwikkelen en te delen in een open netwerk. Lees hierover meer in deze brochure: folder nieuwe kansen voor terreinen met nazorg en/of op https://www.cop-ibc.nl/.

Gebruik maken van de SPUK-regeling? Wij helpen je graag op weg bij het screenen van locaties en het indienen van de aanvraag. Wacht niet te lang! Aanvragen moeten voor 31 december 2022 zijn ingediend, neem dus contact met ons op! Dit kan telefonisch rechtstreeks via het telefoonnummer 085 330 10 10, of per e-mail via info@cop-ibc.nl.